Det var strax innan tio som räddningstjänsten fick ett larm om en olycka på riksväg 30, mellan Jönköping och Hok. Där hade en bil frontalkrockat med en lastbil.

Annons

— Det är en allvarlig olycka. Vägen är helt avstängd och kommer att vara det under en längre tid, troligtvis större delen av natten, sa Rasmus Frid på räddningstjänsten till tidningen då.

I samband med olyckan fick de två personer som fanns i bilen, en 35-årig man och ett tvåårigt barn hemmahörande i Blekinge län, föras till sjukhus. Deras skador var dock så allvarliga att deras liv inte gick att rädda och under söndagsmorgonen bekräftar polisen att båda personerna har avlidit. Ingen av dem ska vara hemmahörande i länet. Anhöriga har underättats.

Vad som orsakade olyckan är oklart, men av allt att döma var det mycket halt på vägarna runt om i länet under kvällen och natten. Polisen meddelade under lördagskvällen att båda fordonen kommer att tas i beslag för en teknisk undersökning, och att brott därmed inte helt kan uteslutas. Annelie Jansson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping, uppger även att de två personer som fanns i lastbilen fick föras till sjukhus efter olyckan.

— Men de hade vad jag vet inga direkta personskador. Fordonen har ännu inte genomgått någon teknisk undersökning, jag skulle tro att det sker först efter helgen, säger Annelie Jansson Hammo.