Olyckan inträffade på E4 i norrgående riktning vid 11-tiden på torsdag förmiddag. Ett stort räddningspådrag, med bland annat ett narkosteam, skickades till olycksplatsen. Väl där konstaterades att båda männen blivit väldigt svårt skadade och deras liv gick inte att rädda. Polisen uppger att de två männen avled på olycksplatsen.

Polisen underrättade männens anhöriga under torsdagen. Mannen i 50-årsåldern är från Örebro län, och mannen i 20-årsåldern är hemmahörande i Värmland.

Annons

Räddningsarbetet efter trafikolyckan blev omfattande och vägen var helt eller delvis avstängd i över en timme. Polisen har tagit männens bil i beslag för teknisk undersökning.

Det är oklart vad som orsakade olyckan.

Under torsdagen rådde extremt besvärligt väglag i Jönköping län, söder om Vättern och SMHI utfärdade tidigare under dagen en klass 1-varning för plötslig ishalka.

— Vi har just nu ett regnområde som passerar Jönköpings län under eftermiddagen och kvällen. När regnet försvinner bort sjunker temperaturen och det finns risk för plötslig ishalka på vägarna, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Varningen gäller hela Jönköpings län men också flera angränsande län som Kronoberg, Kalmar och Västra Götalands län.