Båda följena består av ett 40-tal elever från årskurs nio. Det ena från Hjortsjöskolan i norr och det andra från Fågelforsskolan i söder.

Hjortsjöeleverna inledde sitt framförande med att stjärngossarna tågade in och ställde upp på scenens bakkant. Några pepparkaksgubbar såg vi inte till. Därefter följde duellsång mot de intågande flickorna, som sedan ställde sig främst. En kul inledning på det mer traditionella programmet.

Av tradition brukar det också delas ut stipendier vid gymnasiets luciafirande. Dessa gick till tre unga företagare, UF:

Squirrel med Victoria Claesson och Stina Isaksson från Ekonomiprogrammet. De fick 1 000 kronor för idén att producera och utveckla ett spel – som förhoppningsvis kan tilltala massorna.

Palla med Jenny Abrahamsson och Ebba Johansson från teknik- och naturvetenskapsprogrammet som också tilldelades 1 000 kronor. Deras idé är personliga tryck på lokaltillverkade pallar – efter beställarens önskemål.

Jaas holken med Abel Kebede, Simon Nilsson, Alexander Stålknapp och Johannes Wåhlin på gymnasiesärskolan. De tilldelas 2 000 kronor för ett stort miljöengagemang och ett varmt hjärta för småfåglarna. Denna grupp får även göra en studieresa till Stockholm.