En har alltså blivit två. I våras var Ida Almkvist, som i landslaget spelar center, den enda representanten från trakten, men nu är även Ellen Junelind med i rollen som libero.

– Det är en kanonmöjlighet att de får chansen att spela och utvecklas i landslaget parallellt med spelet i klubblaget, säger Nordström.

Under den gångna helgen var det träningsläger och uttagningar för det U17-landslag som ska representera Sverige i kvalet till volleyboll-EM i Danmark nu till helgen.

16 spelare från hela landet var kallade och tolv blev uttagna varav båda kandidaterna från Jönköping. Så nu får de packa om väskan och åka till Køge, som ligger fem mil söder om Köpenhamn, för spel fredag till söndag. Där väntar först gruppspel för Sverige mot Danmark och Island.

I andra gruppen spelar Finland, Norge och Irland. Vinnaren i sexlagskvalet går direkt till EM-slutspel sommaren 2020, medan tvåan och trean går vidare till kvalomgång två under våren.

Landslaget blir en extra krydda till Almkvists och Junelinds allt mer avancerade volleybolltillvaro. I klubblaget tar de den här säsongen steget upp och spelar seniorvolleyboll i division 2 med KFUM Jönköping.