Det var vid lunchtid under lördagen som förbipasserande såg hur en bil stod märkligt parkerad vid Gunneryds rastplats. När de gick fram till bilen såg de hur två till synes livlösa personer satt i den och de kontaktade då polisen.

– Vi har varit där med flera patruller. Vi har inte någon identitet på personerna. Ambulans har varit där och jobbat, säger Åsa Wilsund, som är presstalesperson hos Polisen i Region Öst.

Vid 15.31 så bekräftade polisen att de två personerna i bilen har konstaterats avlidna. Polisen har påbörjat en teknisk undersökning av platsen och har spärrat av området.

Då identiteten på de två personerna inte kunnat fastställas så har heller inte anhöriga underrättats, men polisen har gått ut med att det rör sig om två män, och att bilen de satt i var registrerad i Polen.

Händelsen kommer av polisen utredas som vållande till annans död. Detta gör man av formella skäl för att kunna utreda de oklara omständigheterna kring dödsfallet. Man har dock ingen misstanke om något brott i nuläget. Personerna har förts till Linköping för obduktion och polisen skriver på sin hemsida att brottsrubriceringen kan komma att ändras.