Domaren hamnade åter igen i fokus när Assyriska spelade. Den här gången var det Erik Skotte som hade vissa bekymmer med att skaffa sig kontroll över matchen.

— Det spelar ingen roll varifrån vi får domarna, det är samma skit ändå, säger en besviken Vukojevic efter matchen.

Han och många andra i Assyriskalägret hade framför allt vissa synpunkter på de två matchavgörande straffar som Sävedalen tilldömdes och gjorde mål på.

Annons

— Alltså, jag vet inte. Första tycker jag inte är straff. Andra är hands men domaren ser det ju inte, i så fall skulle han väl ha visat det röda kortet men det gjorde han inte, resonerar Vukojevic.

Sävedalens första straff innebar 0–1 tolv minuter in på första halvkek, ett resultat som stod sig till halvtid och speglade händelserna under de 45 första minuterna ganska väl. Sävedalen var helt enkelt lite bättre då.

Men Assyriska kom tillbaka starkt, även om Sävedalen passade på att göra 0–2 i ett läge då de flesta i hemmalaget väntade på att domaren skulle blåsa frispark för Assyriska.

Pedram Pourjanekikhani reducerade till 1–2, möjligen inte helt avsiktligt eftersom hans skott möjligen var ämnat som inlägg men snyggt var det när bollen seglade in i bortre krysset.

Och så nickade Midhad Jukovic in 2–2 och i det läget var Assyriska verkligen på gång och på väg mot minst en poäng – då Sävedalens andra straff förstörde kvällen.

Göteborgslaget gick därmed upp i serieledningen medan nedflyttningsstrecket fortfarande är oroväckande nära för Assyriska, som ligger tia.