Det var vid halv femtiden på eftermiddagen som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till korsningen.

— Vad vi vet är att det är tre yngre tjejer som har blivit påkörda här i korsningen, men vi vet inte i nuläget om de gick på övergångsstället eller om de genade över gatan, säger räddningsledaren Jan Callas.

— Tjejerna blev påkörda av samma bil, men om det rör sig om touchning eller mer hårt kan jag i nuläget inte säga.

Samtliga inblandade fick hjälp av ambulanspersonalen innan de drabbade fördes till Ryhov.

Annons

I en kommuniké senare under kvällen framgick det att två av tjejerna vårdats för lindriga skador medan den tredje var oskadd. Samtliga kunde skrivas ut efter att de vårdats.

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart. Polisen uppger dock att det var mörkt vid olyckstillfället och att de drabbade var klädda i mörka kläder, något som kan förklara det inträffade.

– Polispatrullen som åkte dit reagerade direkt på att det var väldigt mörkt, säger Mikael Ehne, polisens vakthavande befäl.

Polisen har ändå upprättat en anmälan om trafikbrott och ska undersöka om bilisten, en man i 35-årsåldern, gjort sig skyldig till trafikbrott.

Korsningen Brunnsgatan/Klostergatan är ökänd sedan tidigare, då flera svåra trafikolyckor har inträffat just där. I juli 2013 kolliderade flera bilar i korsningen och fyra personer fördes till sjukhus.

I en annan olycka, i oktober 2012, fick en 17-årig flicka livshotande skador när hon blev påkörd av en bilist . Flickan vårdades länge på sjukhus men överlevde.