Vid 06.45-tiden kontaktades polisen av en väktare som befann sig på Ryhov. Väktaren berättar att två personer försökt att stjäla en cykel vid Ryhov och ska ha bett dem stanna kvar på platsen. Personerna, en tjej och en kille, lyssnade inte på väktaren och sprang därifrån, berättar polisen.

– Väktaren försökte hålla uppsyn men personerna försvann. Vi träffade på dem på sjukhusområdet och de greps då misstänkta för stöldbrott, berättar Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst och fortsätter:

– Det är ganska ovanligt att man grips för cykelstöld men det kan finnas olika anledningar till det. Till exempel kan det vara så att man har förekommit i registret tidigare eller att man har begått liknande brott innan och polisen tror att man ska fortsätta. Då kan det finnas skäl att gripa, säger hon.

Klockan 13:52 under tisdagen inträffade en snarlik händelse. Två personer greps misstänkta för cykelstöld. Även detta skedde i Ryhov, utanför sjukhuset, där en ordningsvakt såg händelsen och ringde in till SOS.