Annons

Två unga män från Jönköpings kommun bland de döda i flygkraschen

Två unga män från Jönköpings kommun bland de döda i flygkraschen

Minst tio svenskar dog när ett flygplan kraschade i Iran på onsdagsmorgonen.
Flygbolaget har släppt passagerarlistan och enligt den var två unga män hemmahörande i Jönköpings kommun bland de omkomna.
– Vi har börjat jobba med krishantering kopplat till den klassen där eleven går, även om vi inte har fått något dödsfall bekräftat, säger gymnasiechefen på skolan där en av männen gick.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Flera gripna efter flygkraschen i Iran

Irans regering är ansvarig för att många människor omkom när ett ukrainskt plan sköts ned utanför Teheran i förra veckan, säger landets president Hassan Rohani. Han upprepar sitt löfte om att alla ansvariga ska straffas.
Flera personer har gripits för sin inblandning i händelsen.

Hundratals ville hedra kompisarna som dog i flygkraschen

Hundratals vänner till Mahdi Rezai och Mehdi Mohammadi, som omkom i flygkraschen Iran tidigare i veckan, fanns på plats under minnesstunden i Birkagården på Österängen på söndagseftermiddagen.
— Det känns som två av mina familjemedlemmar är borta. Det är en tomhet som inte går att beskriva, säger en av nära vännerna, Amir Amiri.

Iran: Mänskliga faktorn bakom nedskjutning

Iran sköt ner det ukrainska passagerarplan som kraschade i onsdags, uppger landets statliga tv.
Uppgifterna kommer efter att landet tidigare förnekat att det skjutit ner planet.

17 hemmahörande i Sverige dog i kraschen

Sjutton personer hemmahörande i Sverige fanns bland de passagerare som omkom i flygkraschen i Iran.
Av dem hade sju personer svenskt medborgarskap. Tio var folkbokförda i Sverige, meddelar utrikesdepartementet.
Två av de omkomna kom från Jönköpings kommun.

Minnesstund för offer i flygkraschen

Två unga killar från Jönköping omkom i flygkraschen i Iran. På söndag hålls en minnesstund för dem i Birkagården på Österängen.

Iran: Flygplanet träffades inte av en robot

Iran tillbakavisar än en gång uppgifterna om att det ukrainska planet som kraschade utanför Irans huvudstad Teheran i onsdags skulle ha träffats av en iransk luftvärnsrobot.
Under torsdagskvällen sade Kanadas premiärminister Justin Trudeau att det finns information som tyder på att en sådan orsakat kraschen.
– En sak kan vi säga med säkerhet, och det är att flygplanet inte träffades av en robot, säger landets chef för trafikflyg, Ali Abedzadeh, rapporterar AFP.

Uppgift: Iran sköt ned flygplanet av misstag

Iran misstänks ha råkat skjuta ned flygplanet som kraschade i onsdags utanför Teheran, rapporterar amerikanska medier och hänvisar till källor i USA och Irak.
USA:s president Donald Trump säger samtidigt att han "har en känsla av att något väldigt hemskt hände".

Vännen till flygoffer berättar om sorgen: ”Det finns inte längre något hopp”

Efter den tragiska flygolyckan i Iran, där två unga män från Jönköping enligt passagerarlistan förolyckades, öppnades ett kriscenter på Erik Dahlbergsgymnasiet på onsdagskvällen.
— Det finns inte längre något hopp, säger vännen och rumskamraten Zabih Madadi.

Svenskar ombord på kraschade planet

Ett flertal svenskar fanns ombord på det ukrainska flygplan som kraschade i Iran, enligt flygbolaget och Ukrainas utrikesminister.
I ett mejl till TT bekräftar även Utrikesdepartementet att "ett antal svenskar har förolyckats i flygkraschen i Iran”, där ett Boeing 737-planet med över 170 personer ombord störtade strax efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats.

Hov1 ger gratisspelning i Jönköping

Sex spelningar, gratis inträde och först till kvarn. Det är vad som gäller när Hov1 åker ut till några få utvalda platser i landet nu i veckan. På fredag är det konsert på Jönköpings teater.

Skolbarn skänker vinstpengar till välgörenhet

Priset i Bränningeskolans stora pepparkakshustävling var att välja vilken välgörenhetsorganisation som skulle få 2500 kronor från en lokal mäklarfirma. Vinnarna i tävlingen blev både klass fem och Cancerfonden.

Lastbil körde i diket – kökrock inträffade strax bakom

Tisdagens kraftiga snöfall fortsätter att ställa till stora problem för många bilister med flera avåkningar och olyckor som följd.
Vid 15-tiden inträffade en kökrock på riksväg 26 till följd av att en lastbil med släp en halvtimme tidigare kört i diket.
– Två personer har smärtor i ryggen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik om kökrocken.

Wetterbygden Basketball går i bräschen för jämställd idrott

Alla spelare i klubben, herrar som damer, ska ha samma villkor och förutsättningar.
Det är utgångspunkten när Wetterbygden Basketball tar avstamp för att utvecklas till en jämställd förening.
– Någon måste vara först och vi känner att vi är helt rätt ute i det här arbetet, säger Thomas Ekström, general manager i Wetterbygden Basketball.

Ny fotbollsagent i Jönköping – läs hela listan över veckans nya företag

Under den senaste veckan startades det 16 nya företag i Jönköpingstrakten, bland annat ska en person satsa på att förmedla fotbollsspelare och en annan person ska börja sälja tyngdtäcken.

Nu är mattan utrullad för hälsomässa i Vaggeryd

På lördag ska före detta Cooplokalen i Vaggeryd vara fylld med hälsointresserade. De kommer att kunna lyssna till bland andra Paolo Roberto och kommunens miljö- och hållbarhetsstrateger.

Fackklubbarna på Hall Media: Försiktigt positiva till ägarbytet

De fackliga klubbarna inom Hall Media, Unionen och Journalistförbundet (SJF), är försiktigt positiva till de nya ägarna Amedia och Mittmedia.
SJF:s företrädare säger bland annat att utvecklingen med färre ägare inom mediesverige är tråkig, men nödvändig.

Mullsjö visade intresse för succétränaren: "Vi har pratat"

Vem som tar över som huvudtränare i Mullsjö AIS inför nästa säsong är ännu oklart. Men nu bekräftar sportchefen Jesper Axell att klubben fört samtal med Niklas Nordén, tidigare tränare i Växjö IBK.
Artikel 2 av 18
Flera gripna efter flygkraschen i Iran
Tillbaka till startsidan