Normaltiden för servering av alkohol på uteserveringar är fram till midnatt men det finns undantag från den regeln. När det gäller restaurang Twin City tycker polisen att det också går att göra ett undantag eftersom Twin City historiskt är en av Jönköpings populäraste uteserveringar.

Twin City ansöker om att få ha baren öppen till klockan 02 både inne i restaurangen och på sin uteservering. Twin City saknar tillstånd för dans och det gör att polisen inte kan villkora ordningsvakter. Men eftersom polisen ändå tycker att det kan vara motiverat med en serveringstid fram till klockan 02 anser myndigheten att bör kräva minst två ordningsvakter vid Twin City under sommarhalvåret.

Restaurangens ansökan går vidare till politikerna i socialnämnden och då ska också miljö–och hälsoskyddsförvaltningen ha sagt vad de tycker om den utsträckta serveringstiden.

Politikerna tar också hänsyn till särskilt känsliga och skyddsvärda områden när de gör sin bedömning. Sådana områden är där det finns många ungdomar, närhet till trafikleder, till områden med känd missbruksproblematik och hög brottsbelastning.

De får ha öppet till 02

Alla krogarna på Hamnpiren får servera alkohol fram till klockan 02 både ute och inne.

..

De får ha öppet till 02

Alla krogarna på Hamnpiren får servera alkohol fram till klockan 02 både ute och inne.

Hotel John Bauer och Esthers Kök & Bar får också servera alkohol till 02 inne och till 02 ute på lördagar och andra dagar före röd dag.

Studentkåren Akademien har också serveringstillstånd till klockan 02 ute och inne.

Stora hotellet däremot får bara ha uteserveringen öppen till klockan ett och detsamma gäller NEO vid Munksjön.

Annons