Läs mer: Anställd bakom smygkamera i Hoven

Läs mer: "Hoppas den hamnat där av misstag"

Lena Nordlund, miljöinspektör på Jönköpings kommun, reagerade på att mannen som försökt filma sina kvinnliga kollegor får gå med tre månadslöner. Själv arbetade hon tidigare i Hoven, där kameran hittades i damernas omklädningsrum. Lena Nordlund befarade att hon själv kunde ha hamnat på bilderna.

— Jag ville veta hur ärendet gick, för jag var rädd att jag fanns med på eventuella bilder. Så jag begärde ut alla handlingar men då sa de att de inte hade några utan att allt skett muntligt, säger hon.

När hon fick reda på att mannen sagt upp sig begärde hon ut uppsägningen och det var av den som det framgick att mannen blivit arbetsbefriad och får fortsatt betalt tre månader framåt.

"Rätt att veta"

Hon har sedan försökt ta reda på lön och sysselsättningsgrad eftersom hon vill veta hur mycket uppsägningen kostar, en fråga som efter ett överklagande nu hamnat hos kammarrätten.

Under tisdagen gick hon ut med sin berättelse på Facebook och den har sedan delats av flera.

Annons

— Folk som bor i Jönköping har rätt att veta vart deras skattepengar går så därför valde jag att gå ut med detta på Facebook. Jag trodde inte det skulle bli så stort men det känns bra att se att det inte bara är jag som reagerar, säger Lena Nordlund.

Fel signal

Hon tycker att kommunen borde ha avskedat mannen och anser att försöket att filma de kvinnliga kollegorna borde vara skäl nog.

— Signalen som kommunen visar nu är att de belönar istället för tillrättavisar det här beteendet. Jag tycker att de förlorat sin moraliska kompas. Det är arbetsgivarens ansvar i det här fallet att visa att det inte är okej om det verkligen ska vara nolltolerans, säger hon.

"Omfattande process"

I en tidigare intervju har Maria Idhen, förhandlingschef på Jönköpings kommun, berättat om mannens uppsägning.

Varför fick han inte sparken?

— Det är inte bara att ge folk sparken, det finns ett regelverk kring det och det är en omfattande process att driva en uppsägning, säger Maria Idhen, förhandlingschef på Jönköpings kommun.

Hon berättar att kommunens jurister kopplades in och att kommunen även hade kontakt med SKL, Sveriges kommuner och landsting.

— Jag förstår att detta kan te sig underligt men man måste vara insatt i regelverket kring lagen om anställningsskydd, jag har förståelse för att man inte har den kunskapen. Men kan man hitta en överenskommelse på frivillig basis så är det ofta det bästa, säger Maria Idhen.

Läs mer: Satte upp kamera i damernas omklädningsrum - får tre månadslöner