På måndagen höll Vaggeryds centerpartister årsmöte. Liksom hos Liberalerna och Kristdemokraterna skedde det hos modulhustillverkande Zenergy i Skillingaryd. Vice vd Robert Gurbin guidade runt i lokalerna.

Ordförande Ulf Abrahamsson kunde konstatera att många av frågorna som drevs i valkampanjen är uppfyllda. I Centern är man också nöjda med att samarbetet inom 5-klövern fungerar väl. Samtidigt måste partiet egen profil behållas, vilket medlemmarna på mötet ansåg som viktigt.

Målsättningen framåt är att ha en stark dialog med medborgarna. Partiets företrädare ska, enligt vad som sades på mötet, vara duktiga på att lyssna, samt vara pådrivande för att skapa positiva förändringar.

Läs mer: Abrahamsson tar över i C

Till ny ordförande efter Ulf Abrahamsson, som avsagt sig omval, valdes Sverker Bernhardsson. Han har ingen plats i kommunfullmäktige, men väl som ledamot i kultur- och fritidsnämnden. Nämnde Ulf fortsätter styrelsekarriären i ett tvåårigt ledamotsmandat tillsammans med Sven Samuelsson och Ida Philip. Kvarstår i styrelsen på ett år gör: Thomas Mörhed, Roger Andersson och Pelle Philip. Ersättare: Jörgen Johansson, PO Toftgård och Göran Lemke.