Vid 20.30-tiden på söndagskvällen inträffade en olycka på riksväg 40 i höjd med Gullered mellan Ulricehamn och Bottnaryd, vilket Borås Tidning skrev om.

Tre bilar kraschade våldsamt och en ung kvinna avled av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Kvinnan var född 1998 och hade nyligen fyllt 20 år.

Ytterligare två personer ska vara allvarligt skadade.

Borås Tidning skriver att olyckan var svår och våldsam, enligt räddningstjänsten och polisen.

Två av bilarna ska ha kört in i varandra från sidan. Enligt polisen ska bilen som kördes av den nu avlidna kvinnan då ha kört in i bilarna bakifrån.

Tidningen skriver att en person klämdes fast och räddningstjänsten tvingades klippa upp bilen för att få ut personen. Flera bilar ska ha blivit helt demolerade.

– Nu ska olyckan utredas för att se hur det har gått till och om misstanke om brott finns, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion väst.

Under måndagsmorgonen var tre personer fortsatt inlagda på Södra Älvsborgs sjukhus. Där meddelades att de vårdas för lindriga skador. Enligt Bosse Haglund, presstalesperson på sjukhuset, ska det handla om en mor och dotter från Göteborgstrakten samt en kvinna i 20-årsåldern från Sjuhäradsbygden.

– Alla tre mår efter omständigheterna väl. Utifrån vad som har skett har de lindriga skador. Det är uppgifterna jag här, jag har ingen information vilka bilar de har åkt i, säger Haglund.

Annons