Strax innan klockan sju på tisdagskvällen larmades polisen till Huskvarna om att en ung man hotade en eller flera ungdomar och visade ett pistolliknande föremål. Händelsen ska enligt polisen ha skett vid Vapenvallen och flera polispatruller skickades till platsen.

Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion öst, berättar att polisen fick tag i alla inblandade när de kom fram. Polisen fick även tag på den unge mannen som är i övre tonåren. Det pistolliknande föremålet ska enligt polisen ha varit en soft airgun och mannen ska ha hotat en ung kille.

– Vi höll förhör på platsen och vi körde hem en hel del ungdomar och pratade med deras vårdnadshavare om det allvarliga, säger han och fortsätter:

– Det var inte läge att gripa mannen utan vi höll förhör, beslagtog soft airgun-vapnet och körde honom hem till hans vårdnadshavare och pratade med dem, säger han.

En anmälan om olaga hot är upprättad och Björn Öberg berättar att polisen ser allvarligt på situationen.

– Det är är allvarligt. Det är svårt att se skillnad även för en polis om det är ett skarpt vapen eller inte. Det kan skapa en otrolig rädsla för den som utsätts för det, säger han.

Björn Öberg berättar att inget fysiskt våld ska ha förekommit och han berättar att utredningen kommer att fortsätta.