I SD-politikern och tillika kommunfullmäktigeledamoten Lennart Karlssons disquskonto finns en rad hotfulla inlägg riktade mot journalister.

I sina kommentarer återkommer UNObserver ofta till Expressens chefredaktör Thomas Mattsson samt programledaren och journalisten Robert Aschberg. Gång på gång uttrycker UNObserver att denne förbereder sig för att en journalist knackar på dörren.

"Väntar varje dag på att Ashberg och Co ska göra hembesök hos mig. Tränar hunden en kvart varje dag i hur man "drevar" runt i trädgården. Två par gamla jeans förstörde den på träningsdockan bara förra veckan. Så välkomna Helin, Mattson, Ashberg och liknande dygna".

Har vapen hemma

Det finns också andra exempel som handlar om grövre aktioner mot de som skulle kunna tänkas knacka på UNObserver dörr med fel ärende.

"I USA har man en regel: "Stand your ground" vilket betyder att om något mot din vilja beträder din mark i ett aggressivt ärende har du rätt att avisa eller om så krävs avliva kräket. Om Mattssons fotsoldater besöker mig, så har jag kvar det i blodet, så jag får väl min "äldreomsorg" i ett fängelse".

UNObserver klargör också att det finns möjligheter att utföra det som skrivs:

"En klassiker som fungerar, har ett själv, är "baltiskt paraply", luftdriven enskotts. Undvik dock krut eller motsvarande som luktar!"

"P.S. Till Ashelberg (gultjuvens sonson) och Mattssons bombgrupp...hagelbössan väntar på er".

Annons

UNObserver ger också en uppmaning till såväl journalister som poliser i sitt inlägg:

"Ni POLISER och journalister som vill bo kvar i Sverige efter rensningen, gör Ert jobb eller säg upp er, med motivering att Ni är bakbundna av politiska beslut. Gör det NU! Dags att visa om ni är för Sverige eller "femtekolonnoare"!

Hänger ut folk

Olika politiska motståndare eller offentliga personer får olika epitet, ärkebiskopen beskrivs som islamistisk och en person som hatar kristna och vita. Skaraprofilen Bert Karlsson klassas som landsförrädare som gör bäst i att spara pengar för att klara åtal där "huvuden kommer att rulla". Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt beskrivs som en diktator som ihop med övriga "landsförrädare", kommer att ställas inför rätta, delar av lärar-, polis- och journalistkåren räknas till medlöparna.

"En dag så kommer följderna för alla landsförrädare, se hur det gick efter nazisternas fall"

Även företrädare för olika partier i Habo kommunfullmäktige nämns i flera kommentarer. Bland annat hävdas att en lokal politikers släktingar hade förbindelser med nazister under andra världskriget och detta används för att misskreditera personen: "Vissa saker dör aldrig ut...". UNObserver skriver även att en tjänsteman vid kommunen tidigare fått sparken och hävdar att SD i Habo hatbombas av Hallpressen på order av andra partiföreträdare i Habo.

Har du vapen hemma?

– Nej, varför skulle jag ha vapen hemma, säger Lennart Karlsson, som medgett att UNObserver är hans konto.

Du skriver bland annat att hagelbössan väntar på Aschberg och Mattsson?

– Nej, det kan vara ju vara symboliskt om jag skrivit något sådant, det kan det ju vara.

Han menar däremot att han aldrig kommenterar poliser och journalister.

Du tränar hunden hemma inför besök av Mattsson?

– Ja, det gör jag, den har lärt sig att skälla och springa ner till grinden och skälla om det är vänskapliga eller ovänskapliga besök, säger Lennart Karlsson men däremot menar han att han aldrig skrivit att han tränar hunden på dockor.

Vilka ingår i gruppen landsförrädare?

– Det kan inte jag svara på, det står ju i svensk lag, det får ni slå upp där.

Kan Fredrik Reinfeldt stämma in på det?

– Jag vet inte, du får läsa lagen.

Men du borde ha läst lagen eftersom att du beskriver Reinfeldt som landsförrädare?

– Ja, det kan man väl... han är ju inte långt ifrån i alla fall.

På vilket sätt?

– Ah, då går vi in på storpolitik. Det får ni fråga högre upp det.

FN