Den förre HV-talangen Filip Ahl, son till klubbprofilen Boo Ahl, valde inför den gångna säsongen att lämna moderklubben och Sverige. Istället blev det en flytt till Nordamerika och spel i den kanadensiska juniorligan med Regina Pats. Väl i Kanada blev det succé för Ahl som producerade 66 poäng på 74 matcher och tog en plats i JVM-truppen.

Efter bara en säsong i Nordamerika väljer nu forwarden att återvända till Sverige. Han kommer däremot inte hem till Jönköping utan spelar kommande säsong i Örebro, som presenterade Ahl på klubbens hemsida tidigare under dagen.

Annons

- Det känns jättebra. Det gick väldigt snabbt när chansen väl dök upp. Jag var inställd på att åka över och spela AHL kommande säsong men nu blev det såhär istället. Det känns jättekul att komma hem till Sverige och få den här chansen, säger han när JP-Sporten når honom på telefonen.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

- Mina förväntningar på mig själv är att jag ska bli en bättre spelare och att jag ska kunna ta nästa steg. Jag ska lägga ner mycket jobb både på och utanför isen för att uppnå det målet.

Filip har tidigare sagt att det inte har funnits någon kontakt med HV71 och inte hellre denna gång har det förekommit någon kontakt. Filip medger däremot att det kommer att kännas konstigt att skrina ut på isen i Kinnarps Arena som motståndare.

- Det är klart att det kommer kännas annorlunda. Det kommer nog vara en del tankar och känslor inom en då. Det är ju ändå den klubb jag växt upp i både med pappa och sen när jag själv spelat.

LÄS MER: "Har inte haft någon kontakt med HV71"

SHL