2016 var Pawel Cibicki en stor anledning till att J-Södra klarade nytt allsvenskt kontrakt. Med sina tio mål var lånet från Malmö FF lagets främste målskytt.

Efter succén flyttade anfallaren tillbaka till Malmö innan han sedan blev såld till Leeds. Enligt medieuppgifter kostade anfallaren 20 miljoner kronor att köpa loss. I England har Cibicki dock haft svårt att ta en plats och under hösten lånades han ut till norska Molde.

Under vintern har det ryktats om att Cibicki var nära Elfsborg och nu är övergången presenterad och klar. Elfsborg lånar anfallaren av Leeds. Upplägget är ett sex månader långt låneavtal med köpoption.

Flytten till Elfsborg innebär att Pawel Cibicki återförenas med tränaren Jimmy Thelin, som gav 25-åringen stort förtroende i J-Södra.

På Elfsborgs webbplats får Pawel Cibicki frågan varför han valde spel i Boråsklubben. Svaret:

– En av faktorerna är Jimmy, jag hade honom som tränare tidigare. Men framför allt att IF Elfsborg är en storklubb som tillhör toppen och det är dit vi ska upp nu.

Jimmy Thelin, som har titeln manager i Elfsborg, kommenterar också övergången.

Annons

– Pawel är en hårt jobbande forward med mycket energi och en härlig personlighet. Han tar stor plats och är alltid engagerad i att laget spelar bra. Han är duktig i djupledsspelet och i kombinationsspelet och kommer till mycket avslutslägen.

Pawel Cibicki återförenas med Jimmy Thelin.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Relaterat: TV: Så såg det ut på J-Södras andra träning för året
Relaterat: Så ska Brännström ändra J-Södra
Relaterat: Förvirringen kring Södrabackens kontrakt: ”Vet inte varför det blivit så”
Relaterat: J-Södra värvar bollskicklig brasilianare
Relaterat: Ingen fortsättning i J-Södra för talangen
Relaterat: J-Södras prislapp fick storklubben att backa