På tisdagen presenterades 19-åringen Christos Gravius som lånas in från AIK. Där har han fått begränsat med speltid med ett inhopp i allsvenskan 2015 och tre matcher från start och sex inhopp under förra säsongen.

Mittfältaren är nöjd med sitt klubbval.

– Det har inte blivit så många matcher för mig i AIK. Det fanns andra alternativ men jag kände att Jönköping var det bästa, säger han.

19-åringen ser sig själv som en bolltrygg central mittfältare med offensiva kvalitéer, något som scoutingsansvarige Christer Persson håller med om.

Annons

– Han ger oss ytterligare alternativ på vårt mittfält. Det är en duktig passningsspelare som är kvick på små ytor. Han är ambitiös och passar perfekt in i vår trupp.

J-Södras Christer Persson berättar att kontakten med AIK togs så sent som förra veckan. Stockholmsklubben är också belåten med 19-åringens klubbval.

– AIK har tillsammans med Christos en långsiktig plan och utlåningen är en del i att över tid göra Christos till den spelare som vi tror att han har potential att bli för AIK. Jönköpings Södra IF erbjuder en utmanade och utvecklande miljö för Christos vilket kommer att bidra till hans konkurrenskraft i AIK under 2018, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

För J-Södras del är jakten på nyförvärv inte slut.

– Vi fortsätter att scanna av marknaden. Det är en intensiv period just nu, säger Christer Persson.

Christos Gravius kontrakt med AIK sträcker sig över säsongen 2020. Utlåningen till J-Södra gäller säsongen ut.

LÄS MER: Klyschorna haglade på upptaktsträffen