Med intresse från både NHL och KHL finns det andra alternativ som lockar mer för HV-backen.

– Sanningen är att jag inte stannar här nästa säsong. Vi får se vad som händer. Jag vet inte än, men det finns lite olika alternativ, sa Mikko Lehtonen till JP-sporten efter onsdagens förlust i Karlstad.

Enligt Johan Svenssons hockeyblogg heter Lehtonens ersättare Eric Martinsson.

Den 26-årige skåningen har bland annat spelat flera säsonger i Växjö Lakers och krönte sin tid där med ett SM-guld 2017/18. Till den gångna säsongen fick backen ett NHL-kontrakt med Minnesota Wild, men det blev endast spel i AHL där han noterades för 13 matcher i Iowa Wild. Under pågående säsong lämnade han Nordamerika och flyttade till Geneve-Servette i Schweiz. Där blev det 19 matcher och 5 poäng (1+4).

Nu vill Martinsson hitta tillbaka efter en strulig säsong och därför ska han ha bestämt sig för att flytta hem till Sverige. Då har valet fallit på HV71, skriver Johan Svensson i sin hockeyblogg.

– Hade jag kunnat säga mer, hade jag gjort det, säger Martinsson till hockeybloggen.

Annons

I onsdags bekräftade HV71:s sportchef Johan Hult för JP-sporten att klubben gjort klart med spelare som ännu inte presenterats officiellt.

– Ja, så är fallet. Det har vi. Jag kommer inte att kommentera några namn, men bygget till nästa säsong har kommit en bit, helt klart. Men det finns ytterligare platser att fylla.

Relaterat: JP-sporten betygsätter – så bra var varje HV-spelare
Relaterat: HV-spelarnas egna svar om framtiden: ”Jag har älskat att vara här”
Relaterat: HV:s sportchef efter uttåget: ”Har gjort klart med spelare utifrån”
SHL