Andreas Thuresson, som förra säsongen spelade för Kunlun Red Star i KHL och för SCL Tigers i schweiziska NLA, är ett välkänt namn för de hockeyintresserade.

Den 30-årige forwarden, som lämnade Malmö Redhawks förra våren, har totalt gjort 128 poäng på 241 SHL-matcher i sin karriär – och nu verkar det som att det blir ytterligare matcher i den svenska högstaligan för Thuresson.

Enligt bloggaren MrMadhawk har HV71, efter konkurrens från Skellefteå, Luleå, Linköping och flera tyska toppklubbar, lyckats skriva på med den rutinerade forwarden.

Madhawk skriver vidare att Thuresson förmodligen blir tilldelad en topp sex-roll i HV71:s forwarduppsättning.

"Det råder ingen tvekan om att André Petersson varit det stora drömnamnet, men nu får HV en landslagsmeriterad forward ändå i Thuresson, som sedan tidigare spelat SHL-hockey med Brynäs och Malmö", skriver bloggaren.

"Kreativ och skicklig med puck..."

HV71:s sportchef Johan Hult har tidigare berättat att han söker efter spelare med spetskvalitéer.

– Jag skulle gärna få in någon som kan ge oss något extra i powerplay. Helst vi vill ha in en spelare som är kreativ och skicklig med puck, både på back- och forwardssidan. Men jag tror inte att vi är ensamma om att leta efter kreativa och puckskickliga spelare, sa han till JP-sporten i slutet av juni.

Annons

SHL