Enligt uppgifter till hockeysverige.se är det BIK Karlskogas forward Jesper Kokkonen, född i februari 1993, som har fångat HV71:s intresse.

Kokkonen har hittills den här säsongen gjort 35 poäng (23+12) på 45 hockeyallsvenska matcher och han uppges vara en HV-spelare från och med nästa säsong.

– Jag har haft lite intresse från både Sverige och Finland. Men jag försöker fokusera på mitt och det jag kan påverka nu. Det är att spela så bra som möjligt, säger Jesper Kokkonen till hockeysverige.se.

Jesper Kokkonen, som tidigare i karriären har gjort flera juniorlandskamper för Finland, har spelat i BIK Karlskoga de två senaste säsongerna. Före det gjorde han flera starka säsonger i hockeyettan.

HV71:s sportchef Johan Hult vill inte kommentera uppgifterna som alltså säger att Jesper Kokkonen ansluter till HV71 till nästa säsong.

– Vi kommenterar inte spekulationer eller kommande år. Vi fokuserar på den här säsongen nu. När vi har saker klara kommer vi själva att kommunicera ut det, säger Hult till JP-sporten.

SHL