Peter Gwargis blev hastigt klar för Premier League-klubben Brighton & Hove Albion. Nu har J-Södra hittat en ersättare.

J-Södra lånar in 18-åringen Pavle Vagic från Malmö FF. Lånet gäller resten av säsongen. Vagic har i samma veva också skrivit ett kontrakt med MFF som sträcker sig till och med 2021.

– Det känns spännande och kul. Jag vet inte så mycket om laget ännu, mer än att de spelar i superettan och spelar en bra fotboll, säger Vagic, som när JP-sporten når honom är på väg till Jönköping för att ansluta till sitt nya lag.

Vad hoppas du få ut av hösten i J-Södra?

– Jag vill spela så mycket som möjligt och utvecklas både som spelare och person.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är en spelare som gillar att ha boll och utmana mina motståndare, säger Pavle Vagic.

Jönköpings Södras sportchef Andreas Jankevics om lånet av MFF-talangen:

– Det är en spelare vi har följt över tid och sett mycket av. Förhoppningsvis ska han komma hit och bidra i vårt offensiva spel, det är en spelare som vi ser har stor potential och vi hoppas och tror att han i vår miljö ska fortsätta utvecklas, säger sportchefen till JP-sporten.

Annons

J-Södra har tidigare haft framgång med lånespelare från Malmö FF – Pawel Cibicki var en stor profil när han var på lån i J-Södra den allsvenska säsongen 2016.

– Vi har en bra linje och kommunikation med dem (MFF) och har haft bra utdelning på tidigare lån från dem. Att Pavle ska komma in och direkt hålla samma nivå som Pawel gjorde kan vi inte förvänta oss, men vi tror att han kommer att fortsätta växa och bidra för oss under hösten, säger Jankevics, som inte vill göra några jämförelser mellan Pavle Vagic och nyss flyktade Peter Gwargis.

– Vi ska inte jämföra honom med Cibicki eller Gwargis eller någon annan, han är Pavle – en spelare vi ser kommer att kunna bidra från sin offensiva position och också i defensiven. Han har fina egenskaper, arbetar stenhårt och har bra genombrottskraft.

Pavle Vagic har Malmö FF som moderklubb och gjorde allsvensk debut för klubben förra säsongen. Totalt har han gjort tre inhopp i högstaligan.