J-Södra har under en längre tid varit ute efter att förstärka truppen inför den stundande höstsäsongen. Efter att ha fått ett nej från Malmö angående ett lån av Mattis Svanberg plockades förra veckan Fredrik Olsson tillbaka från Halmstad.

Nu ser det ut som att J-Södra kan vara på väg att förstärka ytterligare. Enligt sajten FotbollDirekt kan Djurgårdens Jesper Karlström vara på väg att lånas ut till klubben.

Annons

— Det är bara spekulationer så det är inget jag vill kommentera. Jesper är givetvis en spelare vi känner. En allsvensk spelare så det är naturligt att vi känner till honom, I övrigt vill jag inte kommentera, säger J-Södras scoutingansvarige Christer Persson i en intervju med FotbollDirekt.

Att det handlar om ett lån från en av klubbens konkurrenter är något som J-Södra är vana vid. Förra säsongen gjorde Pawel Cibicki succé i den gröna tröjan när han var utlånad från Malmö och den här säsongen har klubben redan AIK-lånet Christos Gravius i truppen.

— Vi är öppna för alla typer av lösningar. Det kan vara långsiktigt eller kortsiktigt, som till exempel lån. Vi är i den situationen rent ekonomisk att vi får vara flexibla om vi eventuellt ska ha in någon ny till vår trupp. Kan vi göra något långsiktigt är det såklart att föredra men om det är rätt spelare ser vi inga problem med att låna, säger Persson om eventuella lån.

Även om Persson är förtegen kring intresset för Karlström bekräftar han ändå att klubben är öppen för fler förstärkningar inför hösten.

— Vi får se hur allting utvecklas under de sista veckorna på fönstret. Men det är klart att vi uppdaterar oss och ser vad som händer på marknaden. Så länge fönstret är öppet följer vi och ser om eventuella lösningar blir aktuella.