Elfsborg sparkade sin tränare Magnus Haglund tidigare i år. Sedan dess har klubben haft en tillfällig lösning där Janne Mian och Nemanja Miljanovic har lett laget. Men en ny tränare ska in till nästa säsong och nu verkar det som att Boråslaget har siktat in sig på J-Södras tränare Jimmy Thelin.

Det är Expressen som skriver att Jimmy Thelin är huvudkandidaten och att bara små detaljer återstår innan klubben hoppas presentera Thelin som sin nye huvudtränare.

Annons

— Det har varit många rykten och som vanligt kommenterar jag inga namn, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Expressen.

Expressen skriver också att Elfsborg har haft en dialog med både Thelin och J-Södra om att köpa loss Jimmy från sitt kontrakt.

Något som J-Södras ordförande Mats Tidstrand dementerar när JP-sporten når honom.

— Vi har inte haft någon kontakt med Elfsborg, säger han.

Du dementerar alltså att ni pratar med Elfsborg om att släppa Jimmy dit?

— Vi har ingen som helst kontakt med Elfsborg. Vi utgår ifrån att man har det förhållningssättet att man har en dialog med oss om man är intresserad av vår tränare.

Har ni haft kontakt med någon annan klubb angående Jimmy?

- Nej.

Räknar ni med att Jimmy tränar er nästa år?

— Vi har kontrakt med Jimmy de kommande två säsongerna.

JP-sporten har sökt Jimmy Thelin för en kommentar, men utan resultat. Efter mötet mot Djurgården tidigare i oktober sa dock Thelin att han kommer stanna i klubben.

— Om jag tränare J-Södra? Jaja. Jag har två år kvar på kontraktet.