Enligt flera, av varandra oberoende uppgiftslämnare, ska Vetlandakillen Alexander Ytterell inför nästa säsong vara på väg till HV71.

Efter vad tidningen erfar ska Jönköpingsklubben och Ytterell ha haft en dialog om framtiden. Uppgifter som varken bekräftas eller dementeras av HV71:s sportchef Johan Hult.

Annons

— När det gäller kontrakt med nya spelare och förlängningar med befintlig trupp inför nästa säsong så brukar vi generellt aldrig kommentera några uppgifter innan vi har något klart, säger Hult och fortsätter:

— Det spekuleras mycket nu och det är naturligt att det gör det också. Men vi brukar aldrig kommentera något förrän vi har något klart och redo att presenteras. Har vi något klart så presenterar vi det och i annat fall diskuterar vi inget utåt utan håller det innanför våra dörrar.

Men en rightfattad power play-back står högt på önskelistan till nästa säsong?

— Sådana finns det väl ett tusental av där ute, är det inte så? Det är klart att det är många klubbar som söker och skulle vara intresserade av en rightfattad power play-back som är i en bra ålder. Det är väl klart att många klubbar kan vara intresserade av någon sådan, det tror jag.

Ytterell har den här säsongen spelat 32 matcher för Leksands IF och svarat för 3+7 poäng. Vetlandakillen var i fjol med och förde upp LIF i SHL.

SHL