Lokalerna är före detta Röda korsets lokaler mitt emot Bikupan. Restaurangen är på 600 kvadratmeter, en stor öppen lokal med olika öppna rum i rummet för affärsluncher och bordsservering, vanliga brickluncher och barhäng. Lokalen är inte bara stor, det är mycket extra finesser som stolar som hänger på väggarna, ett olivträd i mitten av ett stort runt bord och ett stort öppet kök i mitten. Så småningom ska det komma upp en stor tavla med pilar som hjälper gästerna att sätta sig i rätt "rum".

LÄS MER: Det ska dofta saluhall

Tekniska kontoret har rustat upp lokalerna för cirka 4,5 miljoner kronor medan ägaren Aydin Tasel har stått för inredningen.

Aydin Tasel, som har en lång erfarenhet inom restaurangbranschen, skulle ha öppnat nästan för ett år sedan.

Vad är det som har dragit ut på tiden?

— Inredningen är specialanpassad och det tog tio veckor att få den. Ansökan om serveringstillstånd har också tagit längre tid än jag hade räknat med, säger Aydin Tasel.

Utbudet blir rätter från medelhavsköket och internationell mat med allt ifrån de spanska småplocket som tapas och pinchos till luncher, a la carté och egna bakverk.

— Vi blir också de enda i Jönköping som kommer att ha kallpressade juicer från "Kallpressen" i Stockholm. Det är min familj som driver det företaget, säger Odysseus Caracitsos, som är restaurangchef på Bob.

LÄS MER: Han tar över på Skinnarebo golfklubb

På tisdag i nästa vecka beslutar politikerna i socialnämnden om restaurang Bob ska få sitt serveringstillstånd. Säger de ja kan restaurangen få sitt tillstånd redan på onsdag.

Det finns plats för restaurangen med en uteservering precis utanför dörrarna.

Det har tidigare talats om en stor gemensam uteservering på somrarna på Tändstickstorget. Daniel Islann, enhetschef för kommersiella fastigheter på tekniska kontoret, säger att det inte är några problem med det från tekniska kontorets sida. Initiativet får komma från krögarna på Tändsticksområdet, säger Daniel Islann.

LÄS MER: Vågar politikerna säga ja till uteserveringen?