Det var i slutet på augusti som polisen fick in ett samtal om att en anmält stulen bil kördes runt i centrala Huskvarna.

Polisen sökte efter bilen och hittade den körandes av en person på Öxnehaga. Bilisten försökte köra ifrån polisen och det blev en biljakt i över 100 kilometer i timmen på gator och trottoarer. Biljakten slutade abrupt med att den jagade bilen kördes in i ett träd vid Sandagymnasiet. Två personer fick lindrigare skador men en person vårdades på universitetssjukhuset i Linköping med livshotande skador.

Annons

JP granskade fallet och kunde konstatera att polisen dröjde 20 minuter med att kontakta ambulans och att de inte ville få hjälp av räddningstjänsten.

— De uppgifter jag har fått är att det har varit rörigt på platsen. Det är många faktorer som spelar in. Det kan till exempel ha varit folk som försökte springa iväg och ska gripas, sa polisens områdeschef i Jönköping, Fredrik Lindfors då.

LÄS MER: "Polisen körde på honom"

Polischefen i Jönköpings län, Johan Norrman, anmälde händelsen efter publicering av uppgifterna. Ärendet har utretts av polisens avdelning för särskilda utredningar, den del av polisen som utreder händelser där poliser är misstänkta för brott. Rubricering var tjänstefel och misshandel.

— Det är min skyldighet att anmäla. Nu har jag ingen insyn i utredningen, den är fristående och de begär ut det material som krävs. Jag är inte helt övertygad om att det dröjde så länge innan ambulans kontaktades, sa Johan Norrman i samband med att han anmälde händelsen.

Nu har utredningen lagts ner med motiveringen att det inte finns någon anledning att fullfölja utredning och att ytterligare utredning inte kan förväntas leda till att brott kan styrkas.

JP har under tisdagseftermiddagen sökt åklagaren utan resultat.