För vad är egentligen syftet med ert resekort Period Barnvagn 365D som kostar 600 kronor?

Är det för att främja alla småbarnsfamiljer? Nej, för det är förbjudet att bara åka förälder och barn utan barnvagn på kortet, om till exempel de andra barnen är på annan utflykt.

Det är på samma sätt förbjudet att åka på kortet med en tom barnvagn utan barn, när man till exempel skall hämta barn på förskolan.

Vi har tre barn i åldrarna 1, 2 och 3 år och trodde i vår enfald att vi skulle vara den perfekta målgruppen för ert barnvagnskort. Men tji fick vi.

När vi åker med alla tre barnen har vi blivit utskällda och det tillkallats vakter för att ettåringen sitter i en sele på ryggen. Barnvagnskortet är nämligen för max två barn upp till sju års ålder. Men då alla barn upp till sju år ändå åker gratis så borde den tredje som inte räknas på barnvagnskortet få lösa en symbolisk barnbiljett om noll kronor?

Inte om JLT:s byråkrater ska få bestämma. Men då frågar jag mig återigen vad syftet med barnvagnskortet är. Är godtyckliga paragrafer viktigare än resenärer eller hamnar trebarnsfamiljer så mycket utanför stolarna att ni verkligen känner er tvungna att kalla vakter på resenärer med ettåringar i sele?

I det senare fallet blev det högljudda protester mot ert agerande från resten av bussen och medpassagerare ryckte in och erbjöd sig räknas som extra vuxen åt våra barn. Men så är det väl inte tänkt att fungera? Tacksam för ett svar från någon som faktiskt har tänkt efter mer än läst innantill från reglementet.

Annons

Bussresenär

Relaterat: JLT svarar direkt