Två nätter i rad har flera personer brutit sig in på Brunstorpsbadet i Huskvarna. De ska bland annat ha slängt omkring saker som parasoller och stolar, dragit fram slangar och försökt åka i rutschkanan. De har även dragit av bassängtäcket för att hoppa i och bada.

– Det är tråkigt, det var värre den andra natten och mer stökigt. Man blir ju orolig för vad som är nästa steg för dessa personer, säger Peter Hagström.

Peter Hagström är ansvarig för utebaden i kommunen och enligt honom är bassängtäckena väldigt tunga och för att kunna dra av dem krävs mellan sex och åtta personer.

– Det kan ju ses som bara ett busstreck men det kan vara farligt. Fastnar man under bassängtäcket kan man i värsta fall drunkna. Ramlar man av rutschkanan så kan det gå riktigt illa då det är ganska högt och det är sten under.

Ett vaktbolag har nu kallats in för att besöka badet och se till så att ingen är där om nätterna. Händelsen har även polisanmälts för inbrott och skadegörelse.

– Jag hoppas att de som gör detta ska förstå att det faktiskt kan vara farligt. Om det är så att de inte har råd att bada här under dagen så kan de få fribiljetter. Det blir mycket billigare för oss att ge ut fribiljetter än att betala pengar för vaktbolaget, säger Peter Hagström.