För två och ett halvt år sedan togs de första spadtagen till Huskvarnas nya stadshus och bibliotek. Även om verksamheten nu har varit igång i huset ett tag så var det under lördagen dags för den officiella invigningen.

Och det var välbesökt. Vid invigningen gick det knappt att ta sig fram i folkhopen. Förutom ceremonin var det dessutom många andra arrangemang i huset. Det var rundvandringar, författarsamtal, ballongdjur och musik från kulturskolan.

Annons

Några som hade hittat dit var Marianne Geiger, Gunnel Onselius och Kerstin Särnmark som tyckte att det var jättefint och fräsch.

— Det är verkligen luftigt och fint. Jag jobbade i det förra stadshuset så jag ser verkligen skillnaden, berättade Gunnel Onselius.

Själva invigningen skedde genom tal av bland annat kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) och exempelvis Mazar Alijevski som är tf förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

— Jag fick vara med vid det första spadtaget här och då var det svårt för en vanlig lekman som inte förstår byggnationer på det sättet att föreställa sig hur det skulle bli och skulle se ut. Och att jag får vara med även idag när vi inviger huset är fantastiskt roligt. Jag hoppas verkligen att det här ska bli ett levande hus, att det här ska bli en mötesplats för Huskvarnaborna inte minst, men även för andra i kommunen som vill besöka denna viktiga mötesplatsen, sade Ing-Marie Nilsson vid invigningen.