Diac Metall grundades 1973 av Dicky Carlsson och bolaget har genom åren främst tillverkat serie- och specialprodukter inom plåt och verkstad men även möbler och butiksinredningar. I dag har företaget 26 anställda och omsätter ungefär 30 miljoner kronor.

Carina Lyckvind och Andreas Wilsander tog över bolaget via ett generationsskifte för sex år sedan men har varit aktiva i bolaget sedan i början av 1990-talet.

Planerat en tid

Annons

— Det var för cirka ett år sedan som vi tog beslutet att avyttra och sälja bolaget till en ny ägare, säger Carina Lyckvind.

Fredrik Ottosson har en lång erfarenhet från ledande befattningar som platschef, försäljningschef och vd inom verkstadsindustrin, främst som underleverantör till fordonsindustri och verkstad, som innefattat både ytbehandling och mekanisk bearbetning.

En stor målsättning

— Jag har en längre tid haft som målsättning att köpa ett tillverkande bolag som jag kan bygga vidare på. Jag ser fram emot att tillsammans med företaget och dess kunniga medarbetare förstärka Diacs marknadsposition, säger Fredrik Ottosson.

FCO Holding förvärvar samtliga aktier i Diac Metal AB från moderbolaget Ciad Förvaltning. Diac Metal kommer även fortsatt bedriva sin verksamhet i befintliga lokaler på Torsviksområdet, och Carina Lyckvind och Andreas Wilsander kommer fortsättningsvis äga fastigheten genom Ciad Förvaltning och under en övergångsperiod jobba kvar i bolaget.

— Vad vi ska göra därefter är inte klart. Det får vi återkomma till, säger Carina Lyckvind.