Annons

I Klockaregården sitter historien i väggarna – se exklusiva bilder

I Klockaregården sitter historien i väggarna – se exklusiva bilder

I tv-programmet ”Det sitter i väggarna” berättas om gamla hus och deras historia. I Stora Klockaregården i Öreryd sitter historien verkligen i väggarna.
På sin abdikationsresa ut ur Sverige övernattade drottning Kristina här och Gustav VI Adolf var här på sin Eriksgata. Erik XIV, Gustav II Adolf och en blivande drottning har också anknytning till platsen.
— Jag kommer alltid att älska det här huset och se det som en del av mig själv, säger ägaren Charlotta Lydén, uppvuxen i Jönköping.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Kristna värdepartiet satsar lokalt – vill förbjuda aborter

Nyligen valdes Karin Hansson Lindgren från Nässjö till vice ordförande för Kristna värdepartiets nystartade distrikt region Småland. Nu driver hon bland annat frågan om att förbjuda aborter.
— Jag kände att det fanns inget annat parti som stod upp för de ofödda, säger hon.

JP listar: Här åker du skidor billigast

Hur lyder prognosen för din favoritbacke? Vem erbjuder billigast liftkort? Vilka storsatsar på mysiga kåtor och vilka erbjuder inte skidskolor?
JP har sammanställt det du behöver veta för en härlig skiddag hos Ulricehamn Ski Center, Knaggebobacken i Mullsjö, Kyllåsbacken i Skillingaryd, Järabacken i Jönköping, Strutsabacken i Huskvarna och Isaberg Mountain Resort i Hestra.

Soldiers of Odin i Jönköping har lagt ner

Soldiers of Odin i Jönköping har lagt ner. Gruppen som har kallats för ett medborgargarde har haft interna slitningar och har lösts upp på flera håll i landet.
Nu gör organisationen ett försök till ett uppvaknande, men det verkar inte gälla för Jönköping.

Jon Pärson död

En av vårt lokala konstlivs mest färgstarka personer – konstnären Jon Pärson, Huskvarna, har gått bort 84 år gammal. Han var konstnären som på mer än ett sätt satte färg på Jönköping.

Kvinnor våldtagna och misshandlade på fest

Två kvinnor har, enligt en polisanmälan, blivit våldtagna under en privat fest i Tranås. Männen ska även ha misshandlat och hotat kvinnorna.

Deras metod får förskolebarnen att äta mer frukt – hyllas av föräldrar

Att få barn att äta mer frukt och grönt kan vara en utmaning.
Men sedan Jessica Åberg började med att skapa fruktfigurer och färgglada upplägg, gapar tallrikarna tomma efter mellanmålen på förskolan Upptäckaren.
— Jag gör det för barnens skull, för att de ska vilja äta mer och testa mer, säger Jessica.

Hemmafruar, fabrikörer och toscakaka – följ med på ett boksamtal i brasans sken

Läsning ses ofta som en ensam sysselsättning. Men vad händer när vi delar läsupplevelsen med andra? En januarikväll i Månsarps församlingsgård möter uppväxtens minnen av fabrikörer och bondefamiljer i Taberg en romangestalt från 40-talets Örnsköldsvik.

Prästen som bytte namn till Ahmed

Leif Skjetne i Hånger har varit präst i Svenska kyrkan i många år.
Nu har han bytt namn till Ahmed och ska snart flytta till Marocko. Har han lämnat kristendomen och blivit muslim?
Artikel 2 av 9
Kristna värdepartiet satsar lokalt – vill förbjuda aborter
Tillbaka till startsidan