Kristina Lasans företag Yogabeat vann den öppna budgivningen om Rosa villan. Hennes förslag uppfyllde också alla kriterierna som politikerna i tekniska nämnden hade bestämt.

Kriterierna

Politikerna i tekniska nämnden har bestämt att Rosa villan ska upplåtas för en publik verksamh..

Kriterierna

Politikerna i tekniska nämnden har bestämt att Rosa villan ska upplåtas för en publik verksamhet. Verksamheten ska bidra till ökad aktivitet och ökat friluftsliv på Vätterstranden och dra nytta av det unika läget vid Vättern.

Tomträttsavtalet skulle gå till den intressent som uppfyllde kriterierna och som kom med det högsta budet i den öppna budgivningen mellan två parter.

Yoga Beat lade det högsta budget på 1, 550 000 kronor medan UNF stannade på 1, 500 000 kronor.

— Jag blev chockad och superledsen och fattade ingenting när tekniska nämnden beslutade att istället låta UNF ta över Rosa villan, säger Kristina Lasan.

Hon har haft sin yogastudio på Östra Storgatan mitt emot Korskyrkan i tre år. När hon fick signaler om att få ta över Rosa villan sade hon upp kontraktet på Östra Storgatan, ombildade verksamheten till aktiebolag och började planera för hösten.

— Det här är minst sagt en katastrof för mig, säger Kristina Lasan som i nuläget har två anställda.

LÄS MER: Nu säljs Rosa villan igen

Hennes planer för Rosa villan var att utöka sitt friskvårdscenter och också satsa på funktionell träning. Satsa på ett utegym och ett kafé med ett hälsosamt utbud med alkoholfria drinkar på kvällarna.

Annons

— Vi ville också lyfta strandlivet och utnyttja vattnet genom att hyra ut våra populära SUP–boards och andra sportaktiviteter. Och ha utomhusyoga, säger Kristina Lasan som tänker överklaga tekniska nämndens beslut.

— Hur kan man ta det näst högsta budet när man bestämt att det skulle vara det högsta som gällde. Jag mår jättedåligt, säger Kristina Lasan.

Simon Brehmer på UNF låter glatt överraskad av tekniska nämndens beslut trots att hans organisation stannade på budet under Yogabeats.

Han berättar att UNF tillsammans med fritidsförvaltningen vill hyra ut olika sportutrustningar och kanoter.

— Vi vill ha en öppen verksamhet för alla, någon intern klubbstuga har vi inget behov av på Vätterstranden. Det här ska inte bli en fritidsgård, säger Simon Brehmer.

LÄS MER: UNF nobbas– igen

UNF vill också driva ett kafé på sommaren. Kanske skulle verksamheten kunna starta till nästa sommar, hoppas Simon Brehmer.

Politikerna i tekniska nämnden beslutade att återremittera frågan om Rosa villan för att göra ett nytt avtal med UNF.

Både beslutet om återremiss och själva beslutet att välja UNF framför Yogabeat kan överklagas.

LÄS MER: Rosa villan kan bli flyktingboende

LÄS MER: Ingen lösning för Rosa Villan