Gruppledare Jerry Hansson konstaterar att medelåldern på listan i dag är 49 år. Och av 25 kandidater är 13 kvinnor. Yngst i fältet är Gunnar Alveglim 18 år.

–Jag tycker listan består av en bra mix som är jämställd och särskilt roligt är det att vi fått in en rad yngre människor under 30 som vill engagera sig i vår politik, säger Jerry Hansson.

I dag har Vänsterpartiet fyra mandat i kommunfullmäktige.

–Vi siktar på sju efter valet, tillägger Hansson.

Två av de nya är således Julia Löf, 25, och Michella Zayat, 27. Julia Löf är uppvuxen i Öreryd i Gislaveds kommun. Hon är utbildad agronom och börjar snart sin nya tjänst som handläggare på Jordbruksverket.

–Jag är uppvuxen på landet så det kanske inte är så konstigt att jag vill jobba för en levande landsbygd och Vänsterpartiet har värderingar som passar mig. Landsbygdsutveckling för mig kan vara att värna om de små skolorna men också att bredbandsutvecklingen kan påskyndas, säger Julia Löf.


Foto: Privat

En stor utmaning

Hennes plats på listan är nummer sju och vill det sig väl för partiet kan det bli en plats i kommunfullmäktige.

–Det skulle bli en utmaning som jag är beredd att ta om chansen dyker upp.

Michella Zayat är integrationsutvecklare på länsstyrelsen och har plats nummer två på listan. Av sin jobbtitel att döma ligger integrationsfrågor varmt om hjärtat.

–Jag vill skapa ett samhälle utan ojämlikheter och utan rasism. Att få jobba med olika projekt i Jönköpings län som värnar om alla människors lika värde känns inspirerande och nu kommer jag att kunna göra det även politiskt. Jag kan också bara uppmana ungdomar att engagera sig politiskt, det är viktigt för framtiden, säger Michella Zayat.

Annons

Här är alla 25 namnen i tur och ordning

Jerry Hansson, 64, Michella Zayat, 27, Moa-Sara Marakatt, 39, Jonathan Frylen, 31, Ciczie Weid..

Här är alla 25 namnen i tur och ordning

Jerry Hansson, 64, Michella Zayat, 27, Moa-Sara Marakatt, 39, Jonathan Frylen, 31, Ciczie Weidby, 44, Bengt-Åke Berg, 73, Julia Löf, 25, Pontus Pfeiffer, 36, Kristoffer Wolke, 42, Elisabeth Töre, 57, Gunnar Friberg, 62, Yvonne Bladh, 52, Mats Kåremalm, 59, Thordis Samuelsson, 65, Kenneth Kindblom, 76, Carina Davidsson, 58, Johan Innab-Tiger, 34, Berit Svensson, 61, Henrik Dinkel, 46, Anne Falk, 65, Gunnar Alveglim, 18, Inga Jonasson, 61, Simon Brehmer, 28, Mona Ragnarsson, 61, och Susanne Sax 61 år.