Mannen som är anställd på en skola i Jönköpings kommun häktades den 11 juni misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

Bakgrunden ska ha varit att två inbrottstjuvar hittade automatvapen, peruker och polisuniformer i en container vid en industri utmed Industrivägen i Taberg och larmade polis. Enligt P4 Jönköping har den skolanställde mannen hyrt den aktuella containern av ett företag för 1250 kronor i månaden under två års tid.

Polisen spärrade tidigt den 6 juni av och bevakade den berörda industrifastigheten i Taberg. Avspärrningarna hävdes på kvällen den 7 juni, men polisen sökte även igenom och spärrade av en närliggande industrifastighet.

Den häktade mannen har genom sin advokat förnekat brottsmisstankarna och överklagat tingsrättens häktningsbeslut till Göta hovrätt. Hans advokat skriver i överklagan att mannen visserligen står för hyresavtalet till lokalen där vapnen hittades, men inte har begått något brottsligt. Mannen begärde därför att bli frisläppt, men hovrätten avslår hans överklagan och häktningen står fast, uppger P4 Jönköping.

Annons

Åtal mot mannen ska vara väckt senast den 25 juni.

Relaterat: Misstänkta för grovt vapenbrott har kopplingar till den autonoma vänstern

Relaterat: Häktad för grovt vapenbrott – jobbar på skola

Relaterat: Stora insatsen i Taberg: Misstänkt grovt vapenbrott

Relaterat: Polisinsatsen i Taberg: Detta har hänt

Relaterat: Polisen kvar i Taberg under natten –avspärrningarna hävda

Relaterat: Polisens insats i Taberg: ”De har skottsäkra västar och vapen på sig”