Det var strax före tretiden natten till torsdagen som polisen larmades via SOS om ett misstänkt rån. Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion öst, berättar att en Vaggerydsbo ett par timmar tidigare blivit angripen utanför sin bostad och blivit tvingad att öppna ett vapenskåp där tre jaktvapen förvarades.

Enligt polisen ska misstänkta rånaren kommit över ett kulgevär, ett kombinationsgevär och en grytpistol innan han försvann från adressen hos den äldre mannen.

Efter att polisen gjort en husrannsakan i en annan bostad i Vaggeryd kunde polisen vid femtiden i morse gripa en misstänkt man i 30-årsåldern. I hans hem ska polisen hittat de tre vapen som offret rånades på. Enligt polisen ska det vara rejäla jaktvapen och den drabbade mannen hade licens för samtliga.

Polisen har nu tagit vapnen i beslag.

– Det är ganska mycket oklarheter och jag vet inte varför men målsäganden har inte haft lätt att redogöra vad som hänt. Alla reagerar olika och man blir nog skärrad och påverkad av en sådan händelse, säger Agnevik.

Polisen utgår ifrån att de inblandade känner varandra på något sätt.

– Den drabbade har berättat en del saker om den misstänkte så någon form av kännedom har de om varandra. Men det är en sådan sak som måste utredas, säger Agnevik.

Enligt polisen ska inte något vapen använts, men den drabbade kände sig ändå hotad av situationen. Det rubriceras i nuläget som rån, men enligt Thomas Agnevik kan rubriceringen ändras.

Annons

– Som det ser ut nu är det rån men det är inte omöjligt att det ändras och i så fall lutar det åt grov stöld.

Den drabbade mannen ska inte ha blivit fysiskt skadad.

Polisen och åklagare kommer under dagen att hålla förhör med den misstänkte och den drabbade.