Barn och ungdomar mellan 5 och 18 år var utställare när Vårsalongen på galleri Persgården öppnade under påskhelgen. Det var första gången Vårsalongen ägde rum på Persgården och glaskonstnären Rakel Grünewald var en av initiativtagarna.

— Det är viktigt för barn och ungdomar att få synas och få bekräftelse på det de gör. Tanken var att barnen får visa upp sig i en respektfull miljö som gör deras bilder rättvisa. De fick visa sina alster och höra vad andra tyckte som var där för att titta, säger hon.

226 besökare

Temat var jorden och ungefär 60 barn från Kumlabyskolan, förskolan, Stigbyskolan och några elever från Ribbaskolan skapade olika konstverk. 226 personer besökte salongen och Rakel Grünewald var nöjd.

— Det är jätteroligt att så många kom, säsongen har inte ens börjat än, säger hon.

Vårsalongen har även öppet 22-23 april och Rakel Grünewald tror att Vårsalongen med barn och ungdomar är något de kommer att fortsätta med.

— Jag träffade skolbarnen idag och visade upp min konst och tackade för att de var med. De var jättenöjda och tyckte att det var jätteroligt. Vi funderar på om det här ska bli något återkommande, säger hon.