Annons

"Vi behöver folk som öppnar sina hem"

"Vi behöver folk som öppnar sina hem"

Flera aktörer och ideella krafter kämpar nu tillsammans för att kommunens ensamkommande ungdomar ska kunna bo kvar, även efter 18-årsdagen.
— Vi behöver hjälp av allmänheten, säger Harry Lundgren, som arbetar som god man och som själv haft en asylsökande pojke boende hos sig.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Hon veckohandlar för 300 kronor

Varje krona räknas, och varor jämförs. För Margareta är hushållsbudgeten en ständig kamp.
– Kläder kan jag inte köpa nya. På lasarettet sa en: "Du har ett hål där". Som om jag inte visste det, och som om jag skulle slänga byxorna för ett hål.

Boende om skottlossningen "Givetvis allvarligt"

Natten till lördag skottskattades en man på Råslätt. Flera av de boende JP pratar med säger att det annars är lugnt i stadsdelen numera och händelsen väcker inte någon större oro.
– Det brukar handla om personer som på något vis känner varandra. Jag kan gå här mitt i natten utan att känna mig otrygg, säger en Råslättsbo.

Andersson inte nöjd trots dubbla mål

Mariebos Ida Andersson har haft ett tufft 2018. Mot Mariestad spelade hon 90 minuter och gjorde två mål. Men hon var inte nöjd.
– Helt ärligt, min form är jävligt dålig, säger Andersson.

Man anhållen misstänks för mordförsök

Natten till lördagen skadades en man i Jönköping i samband med ett bråk.
En person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Börskrönikan: ”Ingen är expert på framtiden”

När Jönköpings-Postens börskrönikör summerar den senaste veckans händelser på börsen så handlar det bland annat om H&M och om ägarfamiljens fortsatta köp av aktier i det egna bolaget.

Hos nykomlingen Stuk händer allt inför publik

338 kaféer listas i White Guide Café 2018. Fyra av dem finns i Södra Vätterbygden. Men vilka är människorna bakom? Vad driver dem och vad har fört dem dit? Det berättar vi i artikelserien Bakeliten.
I dag träffar vi årets nykomlingar – Andreas och Johan på Stuk.

Förvarade knarket i en hundbajspåse

När man har över 350 gram amfetamin i bilen vill man troligtvis inte hamna mitt i en polisinsats, men det var precis vad som hände ett par när de stannade på Bredasten.

Hon vill lära folk hantera det svåra

Celia Svedhem är psykolog - och ny skribent i JP. Jönköpingsbo sedan snart sju år och just nu föräldraledig från Ryhov. Hon kommer att skriva om psykiskt mående, det kan handla om sex, relationer eller sorgehantering.
– Det kan man inte få för mycket kunskap kring.
Artikel 2 av 9
Hon veckohandlar för 300 kronor
Tillbaka till startsidan