Första perioden slutade 2-1. En period som var jämn och där båda lagen var lika vassa. Tio minuter in i andra perioden kvitterade Fagerhult Habo – men sedan tog det roliga slut.

Fakta: Visby-Fagerhult Habo

7-4 (2-1, 3-1, 2-2)

Publik: 623

Domare: Martin Aspegren

Målskyttar, FHIB: Simon Hu..

Fakta: Visby-Fagerhult Habo

7-4 (2-1, 3-1, 2-2)

Publik: 623

Domare: Martin Aspegren

Målskyttar, FHIB: Simon Hultman, Jakob Lundström, Jeff Adolfsson och Erik Olofsson.

— I andra perioden avgörs matchen. Deras mål i andra perioden ger dem råg i ryggen och de höjde sig rejält. Visby tog över matchen och var det heta laget. De kontraslog oss och vi spelade med huvudet under armen. De skapade snygga mål, där målvakten var helt bortspelad, säger Fagerhult Habos tränare Conny Steenberg.

Annons

Visby gjorde både 3-2, 4-2, 5-2 innan den andra perioden var över. Spiken i kistan kom när 6-2 kom i början av den tredje perioden.

— I tredje perioden går vi ner på två femmor och chansar. Vi skapar bra tryck men blir samtidigt sårbara, säger Steenberg.

Om Conny Steenberg ska hitta någon orsak till förlusten mot Visby tror han att laget inte riktigt hunnit återhämtat sig från torsdagens bortamöte mot Göteborg.

— Det är två långa resor på kort tid.

Matchen mot Visby var viktig för Fagerhult Habo som, om de hade vunnit, hade tagit sig närmare det positiva kvalstrecket.

— Med en vinst hade det sett ljusare ut i jakten på fjärdeplatsen. Men jag ser ljusglimtar. Vi ska möta två lag som ligger ovanför oss. Slår vi dem ligger vi bra till. Vi ger inte upp. Det är inte kört på långa vägar. Vi har fortfarande som mål att kriga om fjärdeplatsen, säger Conny Steenberg.

Beröm tilldelas målvakten Andreas Carlén i Fagerhult Habo.