På onsdagen skrev Jönköpings-Posten om att det kan dröja till nästa år innan beslut om den nya fotbollsarenan i Jönköping kan tas. J-Södra, som nu har börjat arbeta med den kommande allsvenska säsongen, kan därför hamna i en svår sits.

Annons

Den 1 december går klubbens dispens om att få spela sina matcher på Stadsparksvallen ut. Det är med andra ord kort om tid för att hinna jobba på olika lösningar. J-Södras ordförande Mats Tidstrand, som valdes till ny ordförande på klubbens medlemsmöte på onsdagskvällen, jobbar nu för att få till ett möte med kommunledningen i Jönköping.

— Vi har försökt att få till stånd ett möte med något kommunalråd, men har tyvärr inte lyckats med det än. Det är den 24 november i dag, och den 1 december vet de flesta vad som sker. Vi måste veta vart det blåser när vi börjar agera och när vi resonerar med fotbollförbundet, säger Mats Tidstrand.

På torsdagen var Tidstrand, tillsammans med den avgående klubbchefen Kjell Lundgren, på ett möte med stadsdirektör Carl-Johan Korsås.

— Det var ett sedan länge inbokat möte. Det enda vi gjorde i det här läget var att mer i detalj gå igenom tjänstemannautredningen som har lagts fram till politikerna, säger Tidstrand.