När tidningen pratar med Linda Kennetsdotter berättar hon att det var telefonsamtalet hemifrån som gjorde att hon fick reda på att explosionerna hade inträffat vid Manchester Arena efter den amerikanska artisten Ariana Grandes konsert på måndagskvällen.

— Jag hörde att många polisbilar var ute och att helikoptrar flög över staden under kvällen, men jag trodde att det berodde på att det var en stor fotbollsmatch. Det är inte ovanligt med så stora polisinsatser när det är fotboll i Manchester, säger Linda Kennetsdotter.

Det misstänkta terrordådet inträffade i de norra delarna av staden, i närheten av den stora tåg- och spårvagnsstationen Victoria som är en viktig knutpunkt i Manchester. Under tisdagen har det varit omfattande avspärrningar i området.

— Väldigt mycket har varit avstängt och det har varit betydligt svårare att ta sig till jobbet i dag.

Annons

För hennes del har tisdagen till stor del ägnats åt att kontrollera att ingen hon känner är drabbad i attacken. Det verkar lyckligtvis som att så är fallet.

— Jag har varit i kontakt med de flesta jag känner och det är ingen som är drabbad vad jag vet i nuläget, säger Linda när tidningen pratar med henne vid 9.30-tiden.

Linda Kennetsdotter har till och från bott i Manchester i tio år. Där bor hon med sin engelske sambo och arbetar på en bank.

Hur är stämningen i Manchester i dag?

— Det är klart att jag och väldigt många tycker att det är konstigt. Men eftersom terrordåd kan inträffa överallt så är det klart att det också kan inträffa här.

Explosionerna i Manchester är långt från första gången som Storbritannien utsätts för terror. Det mest kända dådet på 2000-talet inträffade i Londons tunnelbana 7 juli 2005 och väldigt många dåd kunde under 1900-talet relateras till konflikten i Nordirland.

Linda Kennetsdotter upplever att landets historia med terrorism gör att debatten är betydligt mer omfattande i Storbritannien jämfört med i Sverige.

— Det är betydligt fler poliser som cirkulerar här jämfört med i Sverige, säger Linda Kennetsdotter.