Huskvarna-tjejen, Ebba Sjökvist, vet egentligen inget annat än att spela basket i sin barndomsstad. Efter studenten om några veckor på Sanda Basketgymnasium står det nu alltså klart att det blir ytterligare spel innanför kommungränserna för talangen från Stensholm. Sjökvists främsta attribut som basketspelare är hennes fysik i kombination med att hon är orädd i sitt spel.

I slutet av förra säsongen visade hon vilka kvaliteter hon besitter på sin point guard-position, inte minst i kvartsfinalspelet mot A3 Basket, det ska nu bli spännande att se henne fortsätta bygga vidare på de insatserna och ta nästa steg.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få representera Sparks ännu en säsong i SBL. Med tanke på att vi var nykomlingar ifjol så är jag övertygad om att vi redan inför säsong två vet mer om både oss själva och vad som väntar i form av motståndare, det ska vi försöka dra fördel av. För egen del gäller det för mig att fortsätta jobba hårt och samtidigt behålla en ödmjukhet, kommenterar Sjökvist i ett pressmeddelande.

Anna Dahl är nu ensam kvar av de spelare som varit med från allra första början när Wetterbygden Sparks sköt sina första hoppskott 2014. Med sin längd och spetskompetens i form av sitt trepoängsskytte har hon genom åren kommit och bli en viktig faktor i sin roll som “stretchspelare”.

Annons

Dessutom har alla åren i organisationen gjort henne till en informell ledare i gruppen, en ledargestalt som alla hennes lagkamrater ser upp till, i dubbel bemärkelse.

– Att återigen få chansen att representera klubben som kommit och bli som min familj känns helt fantastiskt. Jag gläds över att många spelare från ifjol kommer tillbaka, det känns som att vi har en del saker kvar att uträtta tillsammans. Det känns också spännande med en del nya röster på ledarsidan, det ska bli spännande att se vad de har att tillföra, säger Anna Dahl.

Sportchefen Dennis Aulander är även han glad över att det nu står klart med ännu två kontraktsförlängningar:

– Oerhört viktigt för oss att både Ebba och Anna bestämt sig för en fortsättning hos oss. Vi är många som både hoppas och tror att dessa båda spelarna nu på allvar är redo att ta nästa steg mot att en dag titulera sig fullfjädrade seniorspelare.