Árni Vilhjálmsson värvades inför säsongen 2017 från Lilleström i Norge. Den säsongen blev dock inte riktigt som varken Árni eller J-Södra ville.

– Jag hade väl lite otur med skador. Jag fick en axelskada och det tog väl nästan fem månader att bli frisk från den. Man la ganska mycket mentalt på den skadan, säger Vilhjálmsson.

Förra säsongen blev det totalt ett mål för islänningen. Den här säsongen gick det bättre och han har svarat för tre mål och två assist. Men nu har man alltså brutit kontraktet.

– Jag snackade med klubben tidigare i somras och nu efter semestern så såg det inte ut som jag skulle få så mycket speltid. Vi snackade lite mer och då kom vi överens om att vi skulle gå skilda vägar.

Vad känner du nu när det är klart?

– Känslan är givetvis att det är tråkigt. Jag har fått många vänner för livet och jag gillar ju J-Södra. Jag kände också i vintras när vi hade åkt ner att jag ville stanna och fightas för att gå upp med laget igen. Det känns tråkigt att lämna nu, men samtidigt har jag även en bra känsla för nu kan jag hitta en ny klubb där jag kan få möjlighet att spela. Det är dubbla känslor.

Vilhjálmsson håller just nu på och packar ihop sina saker och kommer att flyga till Island på torsdag. Vad som händer sedan vet han inte.

– Min agent har börjat prata med klubbar. Men det kommer inte att bli spel på Island nu i höst i alla fall, transferfönstret är stängt där.

Annons

Kan det bli så att du stannar i Sverige?

– Jag kollar på allt. Man ska aldrig säga nej direkt. Men vi kollar runt och ser vad det finns för intresse. Det har gått rätt snabbt det här, vi bröt kontraktet idag. Så jag vet inte vilken stad, land eller klubb det kommer att bli.