På Hovslätts ängar växer ett helt nytt bostadsområde fram. Först ut i bygget är de två femvåningshus med totalt 36 bostadsrättslägenheter och där är försäljningen igång.

Till en första platsvisning kom 400 personer och i en uppföljande infoträff i Hovslätt i december kom 130 personer.

— Vi hade en inofficiell säljstart den 21 december. Av 36 lägenheter sålde vi 22 direkt, säger Henrik Holm, mäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Flytta från stan

I de två flerbostadshusen finns bostadsrätter med ettor, tvåor, treor och fyror på mellan 37 till 120 kvadratmeter. Priset varierar från 995 000 kronor för en etta till 3 495 000 för en fyra. Av de som hittills visat intresse varierar åldern från 28 år och uppåt och det finns både de som vill flytta ut från stan till de från närområdet, tillexempel Norrahammar och Taberg som söker nytt boende.

Annons

— Det har inte byggts något sådant här utanför staden tidigare, så många bostadsrätter utanför central stadskärna. Det är ett fantastiskt läge för de som inte vill bo i stan, du får det naturnära men har 5-6 kilometer till centrum, nära till bussar och mataffär.

Köade utanför

När bostadsrätter i Barnarp gick ut för försäljning i somras köade folk utanför Svensk fastighetsförmedlings kontor för att bli först till kvarn. Inför försäljningen av bostäderna i Hovslätt har försäljningen har man inte satt upp något kösystem.

— Hovslätt är alltid populärt. Vi har haft kö på en del andra projekt men här tar vi det mer lugnt, vi har någon fyra, någon tvåa, några treor och några ettor kvar. Vi räknar med att det bli slutsålt under våren, säger Henrik Holm.

Vill flytta in nu

Inflyttning beräknas ske till hösten 2017 och enligt Henrik Holm märks efterfrågan på nya bostäder i dialogen med intressenterna.

— All nyproduktion säljer, staden växer så det knakar, de flesta som köpt ute i Hovslätt vill flytta in redan nu, det skulle behöva byggas mer, säger han.

Utöver de två flerfamiljshusen kommer omkring 70 kedjehus att byggas på Hovslätts ängar.