JPTV kommer att livesända polisens presskonferens som hålls med anledning av den misstänkta mordbranden i Norrahammar i torsdags förra veckan, där två personer tragiskt omkom.

Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten var paret redan döda när branden startade och att någon hade hällt ut tändvätska och hällt på. Något som även Aftonbladet skriver.

Källor till JP säger att räddningstjänsten hade hittat tomma tändvätskeflaskor i anslutning till platsen. Men polisen vill inte kommentera några uppgifter i dagsläget.

Enligt polisen har ett första utlåtande från tekniska undersökningen och obduktionen av kvarlevorna nu kommit. Av den anledningen har man kallat till en presskonferens.

Annons

Vid polisens pressträff kommer bland annat chefen för grova brottsgruppen, Johan Frisk, och chefsåklagaren Klas Lorefors att medverka.

– Alla uppgifter som vi har hänvisar vi till presskonferensen, säger Jönköpingspolisens presstalesman Tommy Thorngren.

Som JP tidigare rapporterat ska en granne redan under onsdagskvällen känt en stickande lukt i kvarteret.

– Vid lunchtid hörde jag sedan brandbilarna rycka ut. Då förstod jag att det var något allvarligt, har grannen sagt.

Det var fönsterputsare som sedan slog larm till polis och räddningstjänst vid 12-tiden den torsdagen. De var en halvtimme tidiga och först på plats.

– Vi ringde på dörren men ingen svarade. Då såg vi att det kom ut rök från taket. Det var brun- och svartaktig, tjock rök, berättar en person.

När räddningstjänstens rökdykare sedan kom in i huset hittades två livlösa människor.

FOTNOT: JPTV livesänder polisens presskonferens som startar klockan 15.00