Vid första ton är farten igång. Rivande kritik om samhällsproblem kastas mot oss. Äckelgubbar på tunnelbanan och frustation över att leva i ett ojämställt samhälle. Men Matriarkatet tar ingen skit. De skriker rakt ut utan att nedtalas. Vi glömmer bort hur tomt det är; Matriarkatet fyller hela ladan. Detta är inte tjejer som försöker; detta är ren och skär normkritiserande punk.

Konsert: Vrålrock

KSMB, Matriarkatet, Sir Reg och Sixten Redlös

Plats: Folkets Park, Huskvarna

Betyg: Fyr..

Konsert: Vrålrock

KSMB, Matriarkatet, Sir Reg och Sixten Redlös

Plats: Folkets Park, Huskvarna

Betyg: Fyra stickor

Annons

Sir Reg springer in likt ett irländsk hurlinglag med Brendan Sheehy i spetsen. Irländsk folkmusik genomstrålar i den annars ganska så klassiska punkrocken. Deras taktkänsla gör det svårt att inte stå still. Hela lokalen vibrerar och vi hade lika gärna kunnat befinna oss på Temple Bar i Dublin under Saint Patrick’s Day. Folk hoppar in i varandra och Sir Reg har nästan ännu roligare uppe på scenen. Fiol och banjo höjer nivån och detta blir till kvällens höjdpunkt.

Trycket har byggts upp och Ladan är nu nästan helt full. Förväntansfulla inväntar vi Sixten Redlös. Kyrkoklockorna ringer och vi svarar likt Pavlovs hundar. Sixten Redlös, i Jesuskostym, har dammat av 80-talet och står nu framför oss. Till viss del lever de på gamla förtjänster men tas ändå tacksamt emot. Den nästan gubbiga tonen funkar och publiken gungar med i takt med handklappningarna. Efter lite tid har de ändå byggt upp så pass mycket energi att en moshpit dragit igång även här.

KSMB är här och folk är nästan chockade att se dem. Visst är det overkligt och visst känner man sig som en lottovinnare ikväll. Mobiler lyser upp och sociala medier uppdateras där vi försäkrar våra bekanta att vi minsann varit med ikväll. Michael Alonzo å andra sidan är övertänd och efter ett tag smäller det till. Alonzo knäpper upp skjortan och drar igång en allsång. ”Jag är ingenting” skriker vi alla tillsammans och trycker oss närmre scenen. KSMB känns visserligen vassa, men att de mer välrepade är inte nödvändigtvis bra. Alonzo och company flyger således fram på gamla meriter, men ikväll tycks det funka alldeles utmärkt.