Anders Fredén och Thomas Johansson är nya som tränare för division 4–klubben Waggeryd den här säsongen. Duon fick en bra start då laget gick fram som en segermaskin i Vrigstad och cupen i futsal (inomhusfotboll). När WIK hade tagit sig fram till semifinal så väntade Aneby på andra sidan planhalvan. Det blev ett sent avgörande och WIK vann med 2–1. Finalen spelades mellan Waggeryds IK och Hvetlanda Gif. WIK vann med 3–1 och tog sin tredje turneringsseger på de sex senaste åren i Vrigstad.

– Vi gjorde taktisk sett en väldigt bra insats i finalen. Hvetlanda hade mycket boll men vi låg tight och gjorde mål på två straffar. De tog ut målvakten och då kunde vi rulla in bollen i tomt mål, berättar Anders Fredén, som är huvudtränare och tillbaka som tränare för WIK igen.

Fredén har tidigare tränat Waggeryd 2005 och till i år har han fått Thomas Johansson som assisterande tränare. Johansson tillhör en av Waggeryds främsta spelare genom tiderna.

– Det var koncentrat hela tiden och vi har uppe fokuset under hela turneringen. Att vi har spetsen framåt vet vi sedan tidigare, fortsätter Fredén, som även kunde glädja sig åt att det unga andralaget gick bra.

– De hade chans att ta en plats i semifinalen ända fram till sista matchen och vann bland annat över Aneby i gruppspelet.

Waggeryd har sin första träningsmatch om några veckor, den 24 februari mot Aneby. WIK har fått behålla sitt lag och bland annat väljer skyttekungen Sebastian Andersson, som gjorde 20 mål i serien förra året, att stanna. Dock lämnar rutinerade Joel Storck.

Annons

– Vi satsar och bygger vidare på våra egna. Man glömmer lätt att stommen i laget trots allt är ganska ung. Flera av spelarna har varit med rätt länge nu, förklarar Anders Fredén, vars lag sätter igång med uteträningen på konstgräset under tisdagen.