På måndagen berättade JP att någon skrivit rasistiska och homofoba inlägg på ett konto med namnet "Belgian Blue" på DIforum.se. Ett konto som drivs av SD-ordföranden Roger Wannling, enligt avslöjanden från sajten "Inte rasist, men...".

När JP pratar med Roger Wannling på tisdagsmorgonen tar han avstånd från de rasistiska inläggen.

— Det är absolut inte jag som har skrivit kommentarerna, säger han.

Björn Forsell, ordförande för SD i Jönköpings län, sa i går att han tyckte att du skulle ta en timeout under tiden kommentarerna utreds, kommer du att göra det?

— Nänä, jag tar inte timeout, det är ju någon annan som har skrivit. Jag har pratat med Forsell, säger Roger Wannling.

Wannling säger att han skapade kontot på forumet för flera år sedan. Han har sedan lämnat ut så kallade huvudnycklar till flera olika moderatorer som skulle sköta kontot.

Det är ingen hemlighet att kontot med användarnamnet "Belgian Blue" hör till Wannling, säger han själv. Han tror att inloggningsuppgifterna till kontot kan ha spridits vidare och att kontot har blivit kapat.

Annons

— Som av en händelse har det skrivits en massa dumheter, och som av en händelse har någon tipsat "Inte rasist men...". Jag har inget med detta att göra.

— Det kanske till och med är "Inte rasist men..." som fått tag på nycklarna och skrivit kommentarerna. Deras existens går ju ut på att jaga sverigedemokrater, säger Roger Wannling.

Han medger att han kan ha ett visst ansvar för kontot, men menar att han lämnade ut moderatornycklarna för länge sedan.

— Detta gjordes långt innan jag var ordförande för Sverigedemokraterna, men det är som vid skilsmässor, det händer vissa grejer.

I en sluten grupp för sverigedemokrater i Jönköping har Wannling hävdat samma sak, enligt "Inte rasist men...". Där påstår han också att JP:s journalister är "svårt kommunistiska" som tvingas hårdvinklar sina artiklar för att få behålla sina jobb.

Vad säger du om den kommentaren?

— Det är ju så, ni är ju svårt kommunistiska, säger Roger Wannling.

— Det är jävla trams ni håller på med. Men jag är van vid detta, jag har varit med sedan man fick en yxa i ytterdörren när man sa att man var sverigedemokrat. Jag vill hålla på med budgetarbete och göra Sverige bättre, och så hittar folk på sådana här dumheter.

Henrik Johansson, grundare av "Inte rasist, men...", konstaterar att Wannlings påstående att det kan vara "Inte rasist, men..." som hackat kontot, liknar Habopolitikern Lennart Karlssons reaktion i våras.

— Det är samma tokigheter, Karlsson polisanmälde ju oss för att ha hackat oss in. Det är absurt, och verkar vara ett sätt för dem att slå tillbaka som blivit allt mer frekvent. Roger Wannling skrev också inlägg på kontot långt innan han blev vald till ordförande, säger Henrik Johansson.

Enligt Johansson har sajten han grundat vid det här laget resulterat i 40 avsatta SD-politiker.

SD