Gyberg, med rötterna i Linköping, ansluter från Norrköping Dolphins, som hon spelat för de två senaste säsongerna. Första säsongen fick hon spolierad av en korsbandsskada men kom tillbaka starkt och bevisade den gångna säsongen att hon har stor utvecklingspotential.

Gyberg, som är med i den svenska bruttotruppen i U20-landslaget (med EM-slutspel i Ungern i potten senare i sommar), beskrivs som en oöm, tuff och atletisk spelare.

Nyförvärvet är tänkt som en ersättare till Frida Jern, som har aviserat att hon lägger basketskorna på hyllan.

–  Att ersätta all den attityd, all den tuffhet som Frida Jern stod för är inte gjort i en handvändning. I Rakel är vi dock alla övertygande om att vi fått in spelare som kan axla den manteln och som dessutom har framtiden för sig, säger sportchefen Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

– Vi har följt Rakel noga efter hennes comeback och blivit imponerande av det vi fått se. Det har funnits matcher i SBL som hon har varit fullständigt outstanding och då ska vi ändå ha i åtanke både hennes ålder och hennes fjolår. För Rakel består nu mycket av utmaningen att kunna producera på en hög och konsekvent nivå.

Så här säger Rakel själv varför hon nu väljer att fortsätta sin karriär i Wetterbygden Sparks:

– För det första vill jag säga att jag är för evigt tacksam gentemot Norrköping Dolphins men jag kände att det nu var dags för mig att pröva mina vingar i en ny miljö och i ett nytt sammanhang. Jag ser Wetterbygden Basketball som en spännande klubb med en stor passion, det är den tydliga bild jag fått efter mina kontakter med personerna där. Jag har dessutom haft förmånen att ha “Frasse” som coach i landslaget och jag ser fram emot att få fortsätta utvecklas under hans ledning.

Annons