Jakten har varit intensiv på det som mycket väl kan vara den sista pusselbiten för Wetterbygden Stars inför stundande säsong och nu är pusselbiten på plats.

Calvin Hermanson, som har skrivit på ett kontrakt som löper över kommande säsong, har spenderat merparten av sin karriär på västkusten i USA. Efter high school på Lake Oswego, Oregon bar det sedan vidare till Saint Mary’s College i Gaels, Kalifornien. Där spenderade spelaren med det svenskklingade efternamnet Hermanson (visar sig vid närmare efterforskning att familjen Hermanson har rötter i Sverige) fyra säsonger innan det inför förra säsongen var dags för det första uppdraget som professionell basketspelare. Detta första uppdrag tog plats i Spanien, närmare bestämt i LEB Gold och Chocolates Trapa Palencia där Calvin Hermanson snittade dryga elva poäng per match med ett 43-procentigt trepoängsskytte.

Ifjol var Calvin Hermanson lagkamrat med en viss Moussa Kone, som sedan tidigare presenterats som klar för Wetterbygden Stars.

– Vi har letat efter en spelare på position tre och det känns bra nu när Calvin är klar. I Calvin får vi in en spelare som även han kan skjuta den där bolluslingen i mål. Att han dessutom är vänsterhänt är ett extra plus då jag personligen vet att dessa spelare är lite aviga att försvaral, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Annons

– Nu har vi skyttar så att det både räcker och blir över och min spontana känsla är att vi mycket väl kan förfoga över de allra bästa trepoängsskyttarna SBL har att uppbringa nästa säsong. Visst är det en bonus att Calvin och Moussa spelade tillsammans i fjol och känner varandra sedan en tidigare, en trygghet såväl för dom som för oss och som vi naturligtvis också bedömer vara till vår förde.

Stars har inlett försäsongsträningen sedan några dagar tillbaka, dock utan Calvin Hermanson, som ansluter först nu till helgen som kommer samtidigt som headcoach Boris Balibrea kommer tillbaka från sin resa med Framtidslandslaget.

– Jag har hört många bra saker om coach Boris Balibrea och tidigt kändes detta som ett bra alternativ för mig. En viktig faktor till varför det nu blev Wetterbygden Stars för min del är också Kyle Rowleys (ifjol i Wetterbygden Stars och tidigare lagkamrat med Calvin på Saint Mary’s ) fina vitsord om föreningen, dess ambitioner och om hur det är att leva i Sverige och Jönköping/Huskvarna, säger Hermanson.

– Min styrka som basketspelare är definitivt mitt trepoängsskytte men hoppas kunna utveckla min förmåga att göra poäng på fler sätt kommande säsong. Jag är exalterad över möjligheten att få återförenas med Moussa. Han blev en nära vän i Palencia och min känsla är att vi hade en bra relation, både på och utanför plan. Vi litar på varandra och kommer naturligtvis att ha en viss fördel av att ha spelat med varann tidigare. Jag får sköta trepoängarna och sen får Moussa ta hand om dunkarna, avslutar en uppspelt, Calvin Hermanson.